Yeminli Mali Müşavirlik sınavında, görevinde olduğu gibi, vergi konularının hacmi diğer konulara nispetle daha fazladır. Bu görevi ifa edecek olanların klasik manada vergi tekniğini, vergi kültürünü ve vergi hukukunu ortalamanın üzerinde bilmeleri gerekir. Vergi tekniği sınavı da tam olarak bu seviyeyi ölçmektedir. Dolayısıyla, bu hususlara katkı sağlamak amacıyla tanzim edilen bu kitap, tam olarak sayılan söz konusu üç bölüme ayrılarak te'sis edilmiştir.
Vergi hukuku, vergilendirme ile ilgili tüm bu hususları inceleyen hukuk dalı iken; vergi tekniği bu amaca götüren bir vasıtadır. Ancak Yeminli Mali Müşavirlik sınavında, vergi tekniği ifadesi vergi hukukunu da kapsayacak şekilde kullanılmıştır. Bu kapsamda, "Vergi Tekniği" oturumu içerisinde son dönemlerde özellikle vergi hukukuna ağırlık verilmiştir.
Kitap, Vergi Tekniği oturumunda sorulan sorulara yeterince nüfuz edebilmek için tüm çıkmış sorulara ağırlık verilen vergi hukuku mevzuuna sınavla orantılı olarak kitapta geniş ölçüde yer verilmiştir.
Klasik vergi tekniği
Vergi cezalarının muhatabı
Ölüm halinde vergi cezalarının uygulanması
Tarh zamanaşımı
Tahsil zamanaşımı
Vergi kültürü
Vergi usul kanunu kapsamında idari çözüm yolları
Tarhiyat öncesi uzlaşma
6183 sayılı kanubn kapsamında çözüm yolları
Vergi mevzuatında işletmenin elden çıkarılmasına yönelik düzenlemeler
Elden çıkarma sonucu hasıl olan karar/zarar vergi ihbar müessesesi
Kuralın vergi mevzuatındaki yerivergi hukuku
Vergi mahkemesinde dava açılması
Yargı mercileri
Vergi davasının kapsamı
Kanun yolları
Kamu denetçilşiği kurumu
Menfaat ihlali
Menfaat ilişkisinin vergi mevzuatında düzenlenmesi